Gult guld

Gult guld, rött guld eller vitt guld är ofta olika benämningar på guld man hör. Men vad är skillnaden? Jo det är vad det är för andra metaller i legeringen.

24 karat guld eller rent guld är ganska mjukt. Men för att göra guldet hårdare för att klara påfrestningar och slitage blandar man oftast in andra metaller.

Gult guld är färgen på guld i sin ursprungliga form. Alltså rent guld eller 24 karat guld. Blandar man istället in en del koppar i legeringen så blir färgen en aning rödare, det vill säga att man får fram rött guld. Blandar man in silver så blir gult guld lite ljusare. Vitt guld får man genom en inblandning av palladium i legeringen.

Alla ovanstående former av guld är något du med fördel kan sälja till Guld365. Vi betalar bra för ditt guld och hela försäljningsprocessen är mycket enkel, smidig och framför allt trygg.

Vi kan genom samarbete med både Posten och Polisen erbjuda dig som kund en professionell och säker hantering. Allt ditt guld skickas i säkerhetspåsar och säkerhetskuvert som är av typen rekommenderat brev. Det medför även att din försändelse är försäkrad under hela processen.