Guld | Guld365

Guld

Sälj ditt guld till Guld365!

Vi ger dig alltid så bra guldpriser det bara går, dessutom erbjuder vi vår prisgaranti. Om du mot all förmodan skulle hitta en likvärdig konkurrent med ett högre pris betalar vi dig mellanskillnaden.

Fyll i ansökan till höger och få betalt inom 24 timmar efter att ditt guld är värderat. »

 

Guld365 köper alla typer av guld.

Vi köper alla karathalter över 8 karat. När vi fått in ditt guld analyserar vi det och värderar det efter vikt och karathalt. Hos oss får du alltid ett bra guldpris, styrt efter dagspriset på världsmarknaden.

 

Guld som vi köper är, tandguld, guldtackor, guldsmycken som guldhalsband, guldkedjor, guldarmband, ringar men även skadat guld, skrotguld och liknande. Vi köper dock inte andra ädelmetaller som platina och silver eller ädelstenar.

 

Guld är en av värdefull råvara.

Guld har använts som handelsvara och betalningsmedel i århundraden och är ett grundämne som tillhör gruppen ädelmetaller. Det latinska namnet för guld är Aurum och den kemiska beteckningen är Au.

 

Guld är en mineral som går att finna både i klumpform och som korn i berggrunden eller i alluvialjord samt i underjordiska ådror. Trots att guld är en är mjuk och formbar metall klassas den som en av de mest tåliga och hållbara. Guld finns i många olika former och det som kallas för rent guld har en klar gul färg.

Som tillgång anses guld väldigt stabil, bland annat används guld som bas av Internationella valutafonden, den s.k. guldmyntfoten..

 

Halten rent guld mäts i måttet Karat på en skala upp till 24 Karat – rent guld. Guld som exempelvis är 18 karat motsvarar 18/24 guld, 75% guld eller ¾ guld. Skall man kvantifiera detta så innebär det att en tacka 18 karats guld som väger 100 gram innehåller 75 gram rent guld det vill säga 24 karat. Den minsta tillåtna guldhalten för juvelerarguld i Sverige är 14 karat.

 

Fyll i formuläret och sälj ditt guld till oss så skickar vi ditt guldbrev direkt så att du har pengar i handen inom 24 timmar från det att vi värderat ditt guld.

 

Att sälja guld till Guld365 idag är en bra affär, med det rådande guldpris som i snitt står högre än på mycket länge gör du en mycket bra affär. Vi uppdaterar vårt guldpris dagligen och utgår från marknadspriset för råguld för att ge dig som kund ett så högt pris som är möjligt. Att sälja guld idag är en bra affär!

 

  3 skäl

Golden

Det finns för närvarande inga inlägg i denna kategori.

Beställ ett gratis Guldpaket!

I samarbete med: post

Frågor och svar

  • Hur gör man för att få hem ett Guldbrev?
  • Hur värderas mitt guld?
  • Får man betalt för sina stenar?
  • Är leveransen försäkrad?

läs mer