Fragor och svar | Guld365

Fragor och svar

Har du frågor om hur man säljer sitt guld?

Här följer svaret på de vanligaste frågorna vi brukar få här på kundtjänst. Om du inte hittar ditt svar här ska du självklart ringa oss så hjälper vi dig. Välkommen!

 

Hur gör man för att få hem ett guldbrev?

Man ansöker här på hemsidan och får hem ett Guldbrev nästa vardag. Man kan även ansöka om ett brev genom att ringa in till vår kundtjänst. 

 

Vår kundtjänst är öppen Måndag-Fredag mellan 09.00-17.00

Ring oss på 08-12 00 28 10

 

Hur värderas mitt guld?

Ditt guld värderas samma dag som vi får in det av erfarna utbildade guldvärderare. Vi testar guldet och sätter ett pris efter karat och vikt på dina föremål.

 

Hur gör jag för att beställa ett Guldbrev? 

Enklast sätt är att fylla i den beställningsansökan här till höger. Men det går även att beställa ett Guldbrev genom att kontakta kundtjänsten via telefon eller e-post. Då skickar vi omgående ett Guldbrev hem till dig.

 

Får man betalt för sina stenar?

Dessvärre köper vi inte stenar, men det går bra att skicka in föremål med stenar i. Vi betalar inte för stenarna utan gör istället ett viktavdrag för dessa. Vill du behålla stenarna rekommenderar vi att du tar loss stenarna innan du skickar in till oss.

 

Vad händer om ett föremål man skickar in inte är i guld?

Då meddelar vi dig med ett mail och uppmanar dig att höra av dig om du vill ha föremålet i retur. Du måste dock höra av dig inom fem dagar från det att vi mottagit din påse.

 

Vad händer om jag ångrar mig och inte vill sälja mitt guld? 

Du har alltid returrätt som kund hos oss. Du måste då höra av dig inom fem dagar från att vi mottagit ditt guld. Kostnaden för en retur är 199 SEK.

 

Betalar man något för leverans och porto när man lämnar in brevet?

Nej, leverans och porto är redan betalt av Guld365. Ni behöver endast lämna in brevet hos ett postombud.

 

Är leveransen försäkrad?

Leveransen är alltid försäkrad när du skickar in ditt guld till oss. Spara kvittot som du får hos ditt postombud, det är beviset för att ditt guld är försäkrat av oss upp till ett värde av 10.000 SEK. Om du tror att ditt guld är värt mer än så kan du beställa flera Guldbrev och dela upp ditt guld.

 

Kan jag skicka in all typ av guld? 

Ja, du kan skicka in guldföremål av alla typer. Dock så kan det ibland bli svårt att få plats med allt i ett kuvert. Vet du med dig att du har stora föremål eller ett stort antal mindre smycken så ber vi dig kontakta vår kundtjänst så kan vi skicka ut flera Guldbrev. 

 

Om jag beställer ett guldbrev idag, när får jag betalt för mitt guld? 

Samma dag du skickat in din beställning skickar vi ett guldbrev till din hemadress. Sker beställningen på en helgdag så skickar vi ut ditt Guldbrev följande vardag. Det tar Posten ca en dag att dela ut ditt brev. Följ anvisningarna och lämna in ditt brev på Posten. Brevet tar återigen ca en dag att nå oss. När vi har tagit emot ditt kuvert sågör vi omgående en värdering och sätter in pengarna påditt konto inom 24 timmar. Du kan även få pengarna på en utbetalningsavi, då tar det ofta ytterligare en dag.

 

Är det säkert att skicka guld med posten? 

Ja, genom vårt samarbete med Posten så är din försändelse försäkrad och REK-brev är med största sannolikhet det säkraste sättet att skicka värdesaker. Så du kan känna dig trygg när du säljer ditt guld till Guld365.

  

Kan vem som helst skicka in och sälja guldtill Guld365? 

Nej, inte vem som helst. För att få sälja guld måste du vara 18 år eller äldre. Dessutom måste du vara ägare till guldföremålen. Vi kontrollerar detta genom att samarbeta med polisen som har rutiner för att upptäcka och motverka häleri.

 

Går det att skicka in trasiga smycken

Ja, vi tar emot alla typer av guld. Oavsett färg, form eller skick. Huvudsaken är att karathalten överstiger 8 karat.

 

Jag har guldsmycken med ädelstenar. Kan jag skicka in dessa till er? 

Ja, du kan även skicka in guld som är bestyckade med ädelstenar. Dessa stenar kommer vi dock att göra ett viktavdrag för. Ädelstenarna ingår ej i det pris som lämnas för guldet. 

 

 

Har du fler frågor än det ovan är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst:kundtjanst@guld365.se

Beställ ett gratis Guldpaket!

I samarbete med: post

Frågor och svar

  • Hur gör man för att få hem ett Guldbrev?
  • Hur värderas mitt guld?
  • Får man betalt för sina stenar?
  • Är leveransen försäkrad?

läs mer